De ukjente brikkelekene!

For nordmenn flest har det kun vært en brikkeleke. Denne brikkelekens markedsposisjon har vært så dominerende at vi her til lands jevn over ikke engang sier brikkeleker men heller bruker produktnavnet, nemlig Lego. Og hvorfor ikke? Lego har under hele min, og sikkert også din oppvekts produsert det klart beste leketøyet på markedet. Et produkt som appelerer til liten og stor, enten du er rifferfantast eller vil utforske verdensrommet. Hvorfor skal man så ty til konkurenter av uklart opphav og snuskete renome?

Selv kom jeg over "klone"merkene da jeg søkte etter Lego på Ebay, og i begynnelsen avfeide jeg dem glatt. Hvorfor skulle jeg kjøpe et produkt som tydeligvis stjal designer fra mitt favorittleketøy? Uheldigvis for både lommeboken og oppbevaringsplassen ble jeg nysgjerrig og begynte å undersøke disse nye og annerledes settene. Det hadde jo vært tøft med noen soldater, tanks, slagskip, jagerfly osv. som en utvidelse av Lego City samlingen min, og prisene var jo ofte svært overkommelige samenliknet med de alt for dyre franchisesettene til Lego. Et par bestillinger og en snau måneds ventetid og jeg var frelst! Klonebrikker kan for den som tar sjansen by på uendelig mye morro!

onsdag 9. oktober 2013

Nanoblock




Nanoblock er en japansk produsent, som startet opp i 2008. Dette er en av høyst få alternative brikkeleker som er lett tilgjengelig i Norge. Nanoblock er riktignok ikke å få i de fleste lekebutikker, men dukker stadig opp bokhandler, Outlandbutikker og kiosker som også fungerer som gavebutikker på sykehus og lignende.

Nanoblock mangler figurer og er heller ikke ment som leketøy, men kanskje heller som morro for arkitekter og kunstnerspirer. Settene gjennskaper stort sett dyr, ikoniske kjøretøyer/gjennstander og kjente bygninger.


Nanoblock er ikke kompatible de andre merkene jeg har skrevet om, da brikkene er svært små. Brikkene mangler også de tradisjonelle rørene på undersiden og sitter altså ikke fast i hverandre. Nanoblock kan således minne noe om tidlig Lego. Denne designen er et funksjonelt grep og noen brikker må "slides" inn på hverandre for å fullføre konstruksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar